26 feb. 2015

Disfraces de india (Carnaval III)

Encara que ja siguem a quaresma, vos vull mostrar les disfresses que varen dur les meves petites el passat carnaval. Quan jo era petita, el costum actual de comprar disfresses pràcticament no existia, al manco en el lloc on vivim. Només ens disfressàvem per carnaval, i les mamàs, padrines o tietes que sabien cosir feien uns bons vestits, sense que faltés un detall. Així, a ca la meva mare tenc vestits d'infermera, d'asturiana, madrilenya... (ja veis que teníem molta afició pels vestits regionals, i me consta que no era només a ca meva...), tots fets a mà per la meva mare. Enguany també he aprofitat un vestit que té més de 30 anys (encara he pogut passar de llis de la terrible moda dels vestits de princesa, al manco per carnestoltes, que a casa ja és un altre cantar...). El que duu la meva filla gran era de la meva cunyada, i vaig decidir fer una versió adaptada per a  la petita. En comptes de vestit vaig fer una faldeta, també amb tela de sac i vaig copiar el brodat de llana (encara que el de la gran és molt més elaborat, però jo no disposava de molt de temps...). També li vaig fer uns braçalets i una cinta del cap, tot a imitació de l'altre. Per últim vaig fer un gorro de ganxet amb unes trenes incorporades, que li acabaven de donar el toc final a la fressa.
Al final me va dur més feina del que em pensava, però el resultat va valer la pena, i s'ho van passar tan bé, que esper que l'any que ve encara els pugui "tunejar" un poc els vestits, siguin d'herència o de nova adquisició ; )La gran també duu una perruca, que és l'original del vestit. També la varen fer a mà amb llana.


Aquí una indieta una mica enfadada, però es veu bé el gorro. Encara té pocs cabells, per tant va ser la millor solució per tal que anàs calenteta i semblàs una índia


Aquí es veu bé el brodat que vaig imitar del vestit original. Abans vaig cosir a màquina una tira per tal que la tela no es desfés.

Detall de la cinta del cap, que també vaig brodar i cosir després a màquina. Va quedar una mica estreta, perquè no se la volia provar, i es tanca amb velcro. 
Esper que vos hagin agradat i potser vos serveixin d'inspiració per futures fresses.

1 comentario :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...